metro therm varmepumpe

Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Thomas Eggertssen
Thomas Eggertsen Viby VVS

Varmepumpe – få kyndig rådgivning hos Bedre Energi Viby J

Hent gratis strøm fra jorden eller udeluften

Varmepumper er den moderne opvarmningsform til boligen. De installeres i massevis – og det er der faktisk mange gode grunde til. Med en varmepumpe kan du stort set blive selvforsynende med energi – og det er vel at mærke gratis energi, som du henter igennem et solcelleanlæg. Varmepumpen bruger strøm og med et solcelleanlæg på taget kan du dække størstedelen af udgiften. Efter en investering i henholdsvis en varmepumpe og et solcelleanlæg, kan du næsten betragte dig selv som værende selvforsynende – og hvem vil ikke være det i disse tider?

Varmepumpe til nyt hus

Hvordan fungerer en varmepumpe

En varmepumpe fungerer på mange punkter ligesom et køleskab, hvor varmen hentes fra skabets indre og afleveres på bagsiden. En varmepumpe flytter varme fra jorden eller luften, via en kompressor, hvorefter varmen leveres inde i boligen. Alt efter hvilken varmepumpetype der er tale om, bliver varmen leveret som frisk indblæsningsluft eller overført til boligens varmtvandsbeholder, hvor det kan blive brugt til radiatorer, gulvvarme eller som varmt brugsvand i boligens haner og brusere. Læs mere om varmepumpetyperne nedenfor.

Med en varmepumpe kan du altså trække energien fra udeluften eller jorden og få fordelen af billig varme og et forbedret indeklima.

Disse varmepumpetyper kan du vælge imellem

Der er 3 typer af varmepumper, læs mere om dem her:

Jordvarmepumpe – det mest kendtegnede ved jordvarme er installationens nedgravede slangesystemer. Et jordvarmeanlæg udnytter varmen i jorden via væskefyldte slanger, der graves ca. 1 meter ned i haven. Jordvarme kan fungere som boligens eneste varmekilde, da installationen er yderst effektiv året rundt.

Luft til vand-varmepumpe – Luft til vand varmepumpe er den mest udbredte varmepumpeløsning i Danmark. Installationen opvarmer din bolig ved at omdanne kold udeluft til lun rumvarme og varmt brugsvand. En luft til vand-varmepumpe kan tilpasses til din boligs størrelse for at sikre god varmeøkonomi og en fornuftig installationspris. Ved installation af luft til vand-varmepumpen skal der ikke graves slangesystemer ned, hvilket naturligvis giver en væsentligt billigere installationspris sammenlignet med jordvarme.

Luft til luft-varmepumpe – en luft-varmepumpe er den billigste varmepumpeløsning på markedet. Dog er det ikke muligt at tilslutte en luft til luft-varmepumpe til varmtvandsbeholder. En luft til luft-varmepumpe kan med fordel installeres i huse uden fordelingsanlæg, sommerhuse eller bygninger der ikke er til beboelse – eksempelvis en opvarmet garage og værksted.

Bestil en luft til vand varmepumpe her.

Den lodrette varmepumpeboring

Ved jordvarme hentes energien fra væskefyldte og nedgravede slanger i haven. Har du en lille grund, kan du i stedet vælge en lodret jordvarmeløsning. Varmen hentes her op fra jorden via 100-150 m lodrette rør. Det er meget effektivt, men også dyrere i etablering end en almindelig jordvarmeløsning.

Få energien 3-5 gange igen

Med et jordvarmeanlæg får du 3-4 gange større energimængde ud af anlægget, end du bruger til at drive anlægget og som du betaler for.
Her kan man altså tale om rent overskud og store besparelser over tid.

Hvad er SCOP værdi?

Varmepumpens effektivitet måles i SCOP (Seasonal Coefficient of Power).
En varmepumpe med SCOP-tal på 4: Det betyder, at du henter 4 gange så meget energi ud af anlægget, som du bruger til at drive det.
SCOP-værdien for de fleste jordvarmepumper er højere end for luft-vand- eller luft-luft-varmepumper. Jordvampepumpens højere effektivitet skyldes, at jordens temperatur (i 1 meters dybde) i vintersæsonen er højere end udeluftens temperatur. Luft varmepumper kan også bruges til dit helårshus og har samtidigt en billigere anskaffelsespris sammenlignet med jordvarmepumperne.

Så lidt skal du investere

  • Et jordvarmeanlæg koster (foruden evt. radiatorer) typisk fra 150.000 kr. Løsningen omfatter nedgravning af 300 meter jordslanger. Hertil opsætning af en unit med pumper, kompressor, varmeveksler, ventiler og automatik.
  • Luft til vand varmepumpen er installationsmæssigt en billigere løsning end jordvarmeløsningen. Typisk ligger prisen fra 100.000 – 120.000 kr.
  • Luft til luft varmepumper er en velvegnet løsning til bl.a. sommerhuse og enkelte, større rum i helårshuset. Færdiginstalleret ligger prisen for en sådan på ca. 30.000 – 50.000 kr.

Lad os beregne tilbagebetalingstiden

Har du brug for hjælp til hvilken varmepumpe der passer bedst til dit hus? Kontakt os på tlf. 86 29 29 35 for rådgivning. Vi kan også beregne dine årlige besparelser og tilbagebetalingstiden på din en ny varmepumpe.

Her leverer vi varmepumpeløsninger

Vi rådgiver om og installerer energibesparende varmepumper over hele Aarhus-området – herunder bl.a. Tranbjerg J, Viby J, Solbjerg, Beder, Malling, Mårslet, Hasselager, Højbjerg.

Se mere om vores energiløsninger i vores inspirationskatalog her.

Vi kan levere, installere og lave eftersyn på anlæg:

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.
Kontakt os i dag
close-primary

Kontakt os i dag

Telefon 86 29 29 35
Mail info@viby-vvs.dk

Thomas Eggertsen Viby VVS

Eller vil du gerne ringes op?

Udfyld kontaktformularen, så ringer vi dig op.

    Navn

    Email

    Telefon