Jordvarme - Installation og service

Hos Viby VVS & Blik er vi eksperter i jordvarme. Vi tilbyder kyndig vejledning, installation og service til ethvert jordvarmeanlæg.

Udnyt gratis energi med et jordvarmeanlæg

Med et jordvarmeanlæg kan du stort set blive selvforsynende med energi til opvarmning af dit hus – og det er vel at mærke gratis energi, som hentes i jorden udenfor din dør.

Princippet bag jordvarmeanlægget

Med et jordvarmeanlæg pumpes der løbende væske rundt i ca. 300 m nedgravede slanger i haven. Væsken opvarmes ved hjælp af oplagret energi i jorden. I selve varmepumpeunitten sættes væsken under tryk og den oplagrede energi i væsken ”trækkes” ud og distribueres til boligens varmtvandsbeholder.

Den lodrette varmepumpeboring

Har du en lille grund, hvor der ikke er plads til at nedgrave 300 m slanger, kan du få en lodret jordvarmeløsning til dit hus. Varmen hentes her op fra jorden via 100-150 m vertikale rør. Denne form for pumpeboring kaldes vertikal jordvarme og er yderst effektiv, men er generelt også dyrere at etablere sammenlignet med almindelige jordvarmeløsninger.

Få energien flere gange igen

Med et jordvarmeanlæg får du 3-4 gange større energimængde ud af anlægget, end du bruger til at drive anlægget og som du betaler for.
Her kan man altså tale om rent overskud og faktisk er jordvarme også mere miljøvenligt.

Hvad er COP?

Varmepumpens effektivitet måles i COP (Coefficient of Power).
Er varmepumpens COP-tal på 4: Det betyder, at du henter 4 gange så meget energi ud af anlægget, som du bruger til at drive det.
COP-værdien er helt naturligt større for jordvarme, end for luft-vand- eller luft-luft-varmepumper. Det skyldes, at jordens temperatur om vinteren (1 meter nede i jorden) er højere end udeluftens temperatur

Så lidt skal du investere

Et jordvarmeanlæg koster (foruden evt. radiatorer) typisk fra 120.000 kr. Løsningen omfatter nedgravning af 300 meter jordslanger. Hertil opsætning af en unit med pumper, kompressor, varmeveksler, ventiler og automatik. Husk at når du investerer i et jordvarmeanlæg, så er det både en investering i både miljø og energibesparelser.

Lad os beregne tilbagebetalingstiden

Kontakt os, fortæl os om dit behov og forbrug - så kan vi give dig et uforpligtende tilbud på jordvarme anlæg og samtidigt beregne hvor meget du sparer og hvor lang tilbagebetalingstid der er på din investering i en ny varmeløsning.

Her leverer vi jordvarmeanlæg

Vi rådgiver om og installerer jordvarmeanlæg over hele Aarhus-området – herunder bl.a. Tranbjerg J, Viby J, Solbjerg, Beder, Malling, Mårslet, Hasselager, Højbjerg.

Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud på jordvarme anlæg.

Vi kan levere, installere og lave eftersyn på anlæg:

 

Se mere om vores energiløsninger i vores inspirationskatalog.